ФСБ завершила слідство в справі Бекірова

Читать на русском
У Росії завершили слідство у справі українського політв'язня Едема Бекірова, якого звинувачують у незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки.

У Росії завершили слідство у справі українського політв'язня Едема Бекірова, якого звинувачують у «незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки».

Як пише «Слово і Діло», про це заявили адвокати Олексій Ладін та Іслям Веліляєв, повідомляє «Крим.Реалії».

Найближчим часом захист розпочне ознайомлення з матеріалами справи, після чого її передадуть до суду.

«Сьогодні (12 червня – ред.) в остаточному варіанті Бекірову висунули звинувачення. Воно залишилося без змін, єдине - чітко уточнили дату і час, коли саме, за версією слідства, він передав боєприпаси і вибухівку. Раніше звинувачення було розпливчасте, час і дата скоєння злочину не встановлені», – розповів Веліляєв.

Зазначається, що старший слідчий-криміналіст слідчого відділу УФСБ Росії по Криму і Севастополю Іван Романець, «розглянувши матеріали справи, встановив, що Бекіров вчинив незаконне зберігання боєприпасів групою осіб за попередньою змовою».

За словами адвоката Ладіна, Бекіров не визнав провину і повністю підтвердив свої свідчення, раніше дані під час слідства, а також уточнив час і дати, з ким і де перебував.

Нагадаємо, 6 червня «райсуд» Сімферополя продовжив на два місяці термін утримання в слідчому ізоляторі кримськотатарського активіста Едема Бекірова.

Також адвокат українського політв'язня Едему Бекірова розповів, що стан здоров'я кримськотатарського активіста критично погіршився.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: