США закликали Росію вивести своїх військових з України

Читать на русском
Сполучені Штати Америки закликають Росію вивести своїх військових із України, щоб покласти край конфлікту.

Сполучені Штати Америки закликають Росію вивести своїх військових з України, щоб покласти край конфлікту.

Про це повідомляє посольство США в Києві в Twitter, пише «Слово і Діло».

Війна на Донбасі: які сигнали Україна та РФ отримали від США7 серпня Зеленський зателефонував Путіну через загибель бійців на Донбасі. У Генштабі кажуть, що ЗСУ готові до реагування на загострення на Донбасі.

Як наголошується в повідомленні, після того, як 6 серпня загинули четверо українських військовослужбовців, президент Володимир Зеленський і ЗСУ «проявили стриманість і хоробрість перед обличчям агресії» й зберегли потенціал для справжнього припинення вогню, яке рятує життя українців, і прискорили дипломатичні зусилля для мирного врегулювання конфлікту.

«Такий підхід заслуговує повної підтримки «нормандської четвірки», включаючи Росію. Росія могла б проявити подібну хоробрість і покласти край конфлікту, негайно вивівши свої сили», – йдеться в повідомленні посольства.

Нагадаємо, із 7 серпня президент України Володимир Зеленський після проведення термінового засідання із силовиками заявив, що вранці провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним. Причиною розмови стала загибель чотирьох українських військових у результаті порушення припинення вогню.

Крім того, український президент закликав президента Франції Еммануеля Макрона, канцлера Німеччини Ангелу Меркель і президента РФ Володимира Путіна якнайшвидше зібратися для відновлення переговорів щодо ситуації на Донбасі. Він уже анонсував переговори з Макроном і Меркель.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: