Сущенко підписав документи про згоду відбувати «покарання» в Україні – адвокат

Читать на русском
Український журналіст Роман Сущенко підписав документи на згоду відбувати термін покарання в Україні, повідомив його захисник Марк Фейгін.

Український журналіст Роман Сущенко підписав документи на згоду відбувати термін покарання в Україні, повідомив його захисник Марк Фейгін.

Про це пише «Слово і Діло».

«Можу сказати, що влітку Роман підписав з ініціативи російської сторони папери про його згоду на відбування покарання в Україні. Але перебільшувати значення цього факту не варто. Ці папери можуть досить довго лежати в папках, чекаючи свого часу. Плани російської сторони не є нам відомі», — сказав Фейгін у коментарі Укрінформу.

Російський адвокат висловив сподівання, що осінню переговори про можливий обмін активізуються. За його словами, наразі вони «на стадії завмирання».

Романа Сущенка, кореспондента агентства Укрінформ, затримали з порушенням міжнародних норм 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою з Парижа. 7 жовтня 2016 року йому висунули звинувачення в шпигунстві.

Московський міський суд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув’язнення в колонії суворого режиму. 12 вересня Верховний суд РФ визнав це рішення законним.

Сущенка етапували в колонію № 11 в Кіровській області Росії. В колонії він перебуває в так званому «безпечному місці», щоб уникнути можливих конфліктів та інцидентів з іншими в’язнями.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: