Адвокат Сущенка припустив можливість обміну

Читать на русском
Адвокат політв'язня Романа Сущенка Марк Фейгін вважає, що виникла можливість на обмін українського журналіста.

Адвокат політв'язня Романа Сущенка Марк Фейгін вважає, що виникла можливість на обмін українського журналіста.

Як пише «Слово і Діло», про це заявляє захисник бранця, повідомляє Укрінформ.

Політв'язень Бекіров готовий оголосити голодування – адвокатТяжкохворий український політв'язень Едем Бекіров готовий оголосити голодування, якщо його відправлять етапом з окупованого Сімферополя в Красноперекопськ через передачу справи з одного «суду» до іншого.

Відвідавши Сущенка, адвокат Марк Фейгін, заявив, що напередодні парламентських виборів відбувалися події, які вселяють певний оптимізм.

«Як варіант передбачається передача Сущенка Україні для відбування покарання. І ймовірно - обмін. Однак треба, щоб українська сторона проявила активність у цьому питанні. Тож перспектива, нехай поки що доволі примарна, але є», - сказав Фейгін.

Він також повідомив, що його підзахисний перебуває сам у камері. При цьому планується, що адміністративна комісія продовжить його перебування в безпечному місці на три місяці.

Нагадаємо, власного кореспондента «Укрінформу» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Росія звинуватила його у шпигунстві.

4 червня 2018 р. Московський міський суд визнав українського журналіста винним і призначив покарання у вигляді 12 років колонії суворого режиму. Сущенко провину не визнав.

Його захисник Марк Фейгін зазначав, що Сущенка у російській колонії утримують в інформаційній ізоляції.

Сам Сущенко нещодавно просив у листах розповідати йому новини з України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: