Стало відомо, що Сущенка відправили до карцеру

Читать на русском
Сущенка, якого незаконно утримують у російській колонії, помістили до карцеру та відверто знущаються з нього.

Українського журналіста, політв'язня Романа Сущенка, якого незаконно утримують у російській колонії, помістили до карцеру та відверто знущаються з нього.

Як пише «Слово і Діло», про це розповіла його дружина, повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Сущенко розповів про своє перебування в колонії суворого режимуЗа словами журналіста, метою працівників виправної установи є залякати й принизити гідність людей, які відбувають покарання.

«Його дружина повідомила, що Романа помістили до карцеру та відверто знущаються з нього. Співробітники колонії примушують Романа прокидатися раніше усіх в’язнів - о 5 ранку та вилучають постільні речі», — написала Денісова.

Вона додала, що звернулася до Уповноваженої з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою негайно з’ясувати підстави поміщення Романа до карцеру та вжити заходів щодо відновлення порушених прав українця.

Раніше Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова направила листа російському омбудсмену Тетяні Москальковій з вимогою надати українському журналісту, політв'язню Роману Сущенку медичну допомогу.

Кореспондента «Укрінформ» Романа Сущенка затримали у РФ 30 вересня 2016 року за підозрою в шпигунстві. У РФ журналіста вважають кадровим співробітником української розвідки. 4 червня 2018 року Сущенка засудили у РФ до 12 років тюрми.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: