Денісова вимагає надати Сущенку медичну допомогу

Читать на русском
Людмила Денісова направила листа російському омбудсмену Тетяні Москальковій з вимогою надати українському журналісту, політв'язню Роману Сущенку медичну допомогу.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова направила листа російському омбудсмену Тетяні Москальковій з вимогою надати українському журналісту, політв'язню Роману Сущенку медичну допомогу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Facebook Денісової.

Фейгін розповів, чому Сущенко потрапив до «Матроської тиші»Сущенко під час етапування може до 20 діб утримуватися в транзитно-пересильному пункті. Куди саме його везуть, невідомо.

У листі український омбудсмен зазначила, що напередодні Сущенко повідомив про жахливі умови утримання в колонії: антисанітарію, цвіль, тарганів, щурів. Крім того, за словами родичів, у політв'язня нещодавно діагностовано артеріальну гіпертензію.

«Я терміново звернулася з листом до Уповноваженого з прав людини у Російській Федерації Тетяни Москалькової з вимогою невідкладно вжити заходів щодо забезпечення громадянина України Романа Сущенка належними умовами утримання та медичною допомогою», - написала Денісова.

Нагадаємо, Сущенко зателефонував своїм рідним з колонії у п'ятницю, 14 грудня. Він розповів, що лікарі поставили діагноз "артеріальна гіпертензія" та рекомендують відвезти його на обстеження в інше місто.

«Через те, що у в'язниці в Утробіно немає необхідного обладнання, батька потрібно везти в інше місто і класти на стаціонар на тиждень. Імовірно, це вже буде після Нового року», - повідомила донька політв'язня Юлія Сущенко.

Кореспондента «Укрінформ» Романа Сущенка затримали у РФ 30 вересня 2016 року за підозрою в шпигунстві. У РФ журналіста вважають кадровим співробітником української розвідки. 4 червня 2018 року Сущенка засудили у РФ до 12 років тюрми.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: