Корупція в «Укроборонпромі»: суд відмовив адвокату Жукова в скарзі

Читать на русском
Захисник знайомого сина колишнього першого секретаря Ради нацбезпеки намагався оскаржити відмову Національного бюро надати відео обшуку.
Віталій Жуков

Суд відмовив адвокату Віталія Жукова, який фігурує у розслідуванні можливої корупції в «Укроборонпромі» та є знайомим сина колишнього першого секретаря Ради національної безпеки та оборони Олега Гладковського Ігоря, у скарзі на відмову Національного антикорупційного бюро надати йому відео обшуків у його квартирі та автомобілі.

Такі рішення 24 липня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк, повідомляє «Слово і Діло».

За словами адвоката Жукова, детективи НАБУ 7 березня на підставі ухвал суду провели обшук в автомобілі Mersedes-Benz GLS 400, який перебуває у фактичному користуванні Жукова, та у квартирі, якою він користується. З метою отримання відеозапису проведення обшуку адвокатом Жукова було подано до НАБУ клопотання про надання копії відеозапису обшуку. Однак, детективом, за переконанням адвоката, в порушення вимог КПК України не розглянуто вказане вище клопотання у строки, передбачені статтею 220 КПК України, із ухваленням відповідного рішення про його задоволення або відмову.

Як встановив суддя, адвокат Жукова не долучила доказів того, що її клієнт є будь-якою особою, про яку зазначено у самій диспозиції статті 220 КПК України, та документів того, що ці обшуки взагалі були. Тому суддя відмовила у задоволенні скарг.

Нагадаємо, колишньому директору Харківського бронетанкового заводу обрали запобіжний захід у справі корупції в «Укроборонпромі». Пізніше суд також відсторонив від посади заступника директора ХБТЗ в цій справі. Раніше директор НАБУ Артем Ситник повідомив про обшуки у Гладковських та інших фігурантів розслідування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: