Скандал в «Укроборонпромі»: в НАБУ відповіли на звинувачення САП

Читать на русском
У НАБУ заявили, що цю справу розслідувала Військова прокуратура та ГПУ. Також в прес-службі повідомили, що ведуть службове розслідування про корупцію в оборонному секторі.

У Національному антикорупційному бюро України ніколи не існувало «справи Оптімумспецдеталь», яка фігурує в розслідуванні журналістів про корупцію в «Укроборонпромі».

Про це повідомляє прес-служба НАБУ в Facebook в п'ятницю, 15 березня, пише «Слово і Діло».

Корупція в оборонці: як реагує суспільство на скандали та як зберегти рейтингПетро Порошенко підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО.

У НАБУ заявили, що цю справу розслідувала Військова прокуратура та ГПУ. Також в прес-службі повідомили, що ведуть службове розслідування про корупцію в оборонному секторі.

«Чому ці справи, яким не один рік, і в яких, за словами Генерального прокурора, фігурують особи, підслідні НАБУ, НАБУ за ці роки ГПУ не передавала, а передала лише матеріали, в яких жодним чином ці особи не згадуються? Хороше запитання, на яке ми сьогодні відповіді не маємо. Але обов'язково з'ясуємо під час розслідування в кримінальних провадженнях, відкритих детективами НАБУ за матеріалами, опублікованими журналістами», - йдеться в повідомленні.

Прес-служба Бюро додала, що в розслідуваннях НАБУ протиправна діяльність цієї компанії була зафіксована в одному кейсі - при закупівлях прицілів Харківським бронетанковим заводом.

Раніше повідомлялося, що САП відкрила кримінальне провадження щодо голови НАБУ. САП підозрює Артема Ситника в приховуванні інформації про причетність детективів НАБУ до корупції в оборонній сфері.

Також нагадаємо, що Холодницький відсторонив Грищука від справи про корупцію в «Укроборонпромі».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: