Розкрадання в «Укроборонпромі»: САП звинувачує НАБУ в затягуванні розслідування

Читать на русском
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) звинувачує Національне антикорупційне бюро (НАБУ) в свідомому затягуванні розслідування справ про розкрадання в оборонній сфері.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) звинувачує Національне антикорупційне бюро (НАБУ) в свідомому затягуванні розслідування справ про розкрадання в оборонній сфері.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби САП, передає «Слово і Діло» в середу, 3 квітня.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв внести в Раду законопроект про реформування «Укроборонпрому»Сказано 7 березня 2019 р.Статус обіцянки: Не виконано

«В ході процесуального керівництва досудовим розслідуванням САП встановлені факти порушень вимог закону працівниками НАБУ при розслідуванні таких кримінальних проваджень», - сказано в ньому.

Так, в березні 2016 року детективи бюро почали розслідування проти ТОВ «Оптімумспецдеталь» за фактом фіктивної поставки на Харківський бронетанковий завод запчастин і комплектуючих на 56 млн грн.

«Спочатку слідство рухалося дуже активно, але починаючи з вересня 2016 року - істотно сповільнилося... А з червня 2017 року в зв'язку зі звільненням детектива справа взагалі залишилася без належного розслідування», - обурюється САП.

Відсутність активної позиції, на думку САП, спостерігається і в інших кримінальних процесах НАБУ, а саме, в справі про закупівлю Шепетівським ремонтним заводом 18 самохідних гаубиць, в справі про розкрадання фірмою «Укінмаш» 6 млн грн Шосткинського заводу «Імпульс», а також у справі про присвоєння коштів фірмою «Трейд Коммодіті» при поставках палива для Міноборони.

Аналогічне затягування розслідування з боку детективів НАБУ спостерігається в кримінальних провадженнях, відкритих за фактами розтрати держкоштів на Київському і Житомирському бронетанкових заводах.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що керівники «Укроборонпрому» мають пройти поліграф.

Також нагадаємо, президент внесе в Раду законопроект про реформування «Укроборонпрому».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: