Голова «ЛНР» запросив Зеленського на переговори

Читать на русском
Леонід Пасічник запросив президента України Володимира Зеленського в Луганськ на прямі переговори про способи досягнення миру на Донбасі.

Голова «Луганській народної республіки» Леонід Пасічник запросив президента України Володимира Зеленського в Луганськ на прямі переговори про способи досягнення миру на Донбасі.

Про це повідомляють підконтрольні сепаратистам видання, пише «Слово і Діло».

Нормандський формат: як реанімувати та посилити позиції УкраїниРазумков розглядає можливість підключення до переговорів у Нормандському форматі Великої Британії та США.

Голова «ЛНР» підкреслив, що на сьогодні основне завдання сторін - «припинити стрілянину, розвести важке озброєння і сідати за стіл переговорів».

«Вкрай неприпустимо, щоб... мирні розсудливі, розумні люди гинули незрозуміло за що, незрозуміло навіщо і в ім'я чого», - сказав Пасічник.

«Я вважаю, це потрібно зупинити і досягти цього можна лише в ході прямих переговорів. Тому ласкаво просимо, нехай приїжджає, і безпеку його ми, звичайно ж, забезпечимо», - заявив він.

Прямі переговори, за словами Пасічника, повинні стати першим кроком до встановлення миру на Донбасі».

«Це наше основне завдання, це наша основна вимога, щоб Володимир Зеленський і в його особі вся влада України нарешті почули голос Донбасу, повернулися до нас обличчям і сіли за стіл переговорів, прямих переговорів із представниками Донбасу - «ЛНР» і «ДНР», - заявив він.

Нагадаємо, 6 серпня на Донбасі загинули чотири бійці ЗСУ.

У зв'язку з цим президент України Володимир Зеленський закликав лідерів країн-учасниць нормандського формату зібратися для відновлення переговорів щодо ситуації на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: