Волкер відреагував на обстріл позицій українських військових на Донбасі

Читать на русском
Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що дуже розчарований порушенням режиму тиші на сході України і загибеллю українських солдат.

Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що дуже розчарований порушенням «режиму тиші» на сході України і загибеллю українських солдат.

Як пише «Слово і Діло», про це він написав у Twitter.

«Я дуже розчарований новими порушеннями режиму припинення вогню, в результаті яких чотири українських військових були вбиті силами, контрольованими Росією, особливо в той час як новий президент України робить кроки у напрямку до миру», - сказав Волкер.

Нагадаємо, що четверо українських військовослужбовців загинули у результаті обстрілу в зоні операції Об'єднаних сил (ООС) у вівторок, 6 серпня.

Президент Володимир Зеленський заявив, що обстріл спрямований на підрив не тільки цього перемир'я, але і переговорного процесу в цілому.

Бойовики два рази обстріляли позиції підрозділів Операції об'єднаних сил 5 серпня, один український військовослужбовець був поранений в результаті підриву на невідомому пристрої.

Під час засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську (Україна - ОБСЄ - представники бойовиків) домовилися про введення режиму припинення вогню на Донбасі з півночі 21 липня - так званого хлібного перемир'я. Однак проросійські бойовики неодноразового його порушили.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: