Порошенко назвав призначення Гладковського помилкою

Читать на русском
Порошенко визнав, що призначення свого соратника Олега Гладковського першим заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони було помилковим.

П'ятий президент України Петро Порошенко визнав, що призначення свого соратника Олега Гладковського першим заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони було помилковим.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав УП.

5% ВВП на армію: чи зможе «Слуга народу» виконати програмну обіцянкуСлово і Діло виділило всі обіцянки з програм тих партій, які, за прогнозами соціологів, можуть пройти до нового парламенту. Експерти оцінили передвиборчі ініцативи партій.

Про свою кадрову помилку Порошенко сказав, відповідаючи на питання журналіста. «Кадрова? Звичайно, якщо я його звільнив, то звільненням я її і виправляв... Є помилки? Є. Але позиція така, що у нас дія має бути ефективною. Людина, незалежно від того, чи близька вона до президента, якщо вона допустила помилку або злочин, то, якщо це помилка - звільнення, якщо злочин - в'язниця. У цьому полягає принцип», - сказав Порошенко.

Він також визнав, що скандал з Гладковським вдарив по його рейтингу.

«Не знаю (скільки), але втратили. Це боляче особливо в зв'язку з тим, що я не маю до цього абсолютно жодного відношення. Від слова «зовсім», - додав екс-президент.

Порошенко також сказав, що зараз не підтримує стосунки з Гладковським.

Нагадаємо, у березні 2019 року журналісти «Bihus.info» повідомили, що колишній перший заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олег Гладковський та гендиректор концерну «Укроборонпром» Павло Букін розділили між собою 80% авансу при закупівлі російських деталей для літаків АН-26, переплативши у 5 разів.

Як свідчить оприлюднене листування сина Гладковського з бізнес-партнером Віталієм Жуковим, 30 тисяч доларів отримав Олег Гладковський, 10 тисяч – нинішній директор «Укроборонпрому» Павло Букін.

Тоді прес-служба ДК «Укроборонпром» назвала маніпулятивною інформацію про «відкат» екс-заступника секретаря РНБО і бізнес-партнера президента Олега Гладковського з розкрадання оборонки і сказала, що деталі до Ан-26 купував «за оптимальною ціною».

4 березня Порошенко звільнив Гладковського з РНБО.

Після оприлюднення журналістського розслідування ймовірним спільникам Гладковського, Жукову і Рогозі, оголосили підозри.

Пізніше у прокуратурі заявили, що не бачать підстав для обрання запобіжних заходів Андрію Рогозі і Віталію Жукову, яких підозрюють у заниженні податків.

На початку липня Гладковський знову очолив корпорацію «Богдан», президентом якої він був від моменту її створення у 2005 році до призначення на держслужбу.

12 червня 2019 року президент Володимир Зеленський призначив екс-міністра економічного розвитку й торгівлі Айвараса Абрамовичуса членом наглядової ради «Укроборонпрому». Пізніше той став головою наглядової ради ГК «Укроборонпром».

Також Зеленський анонсував серйозні зміни в кадровому складі «Укроборонпрому».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: