Експерший заступник секретаря РНБО Гладковський повернувся на роботу

Читать на русском
Колишній перший заступник секретаря РНБО та фігурант розслідування про розкрадання в Укроборонпромі Олег Гладковський повернувся на роботу.

Колишній перший заступник секретаря РНБО та фігурант розслідування про розкрадання в «Укроборонпромі» Олег Гладковський повернувся на роботу керівника корпорації «Богдан».

Як пише «Слово і Діло», про це з посиланням на прес-службу підприємства повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Гладковський після майже 5 років на держслужбі знову повернувся до керівництва корпорацією, засновником і кінцевим бенефіціаром якої він є, та буде курувати роботу імпортерських і дилерських підприємств, і відповідати за стратегію автомобільних заводів в Луцьку та Черкасах», - розповів агентству прес-секретар корпорації Сергій Красуля.

Нагадаємо, видання «Bihus.info» у лютому-березні оприлюднило розслідування про те, як люди з оточення Петра Порошенка курують розкрадання в оборонній сфері.

За даними журналістів, постачання контрабандних російських деталей за завищеними цінами організував 22-річний син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський. Його батько нібито щонайменше один раз отримував «відкат» у 30 тисяч доларів з цієї схеми, а усі слідчі органи, включно з НАБУ, «зливали» справи по Гладковському за хабарі.

4 березня Порошенко звільнив Гладковського з РНБО.

6 березня президент заявив на засіданні Ради національної безпеки та оборони, що ініціює міжнародний аудиті комплексну ревізію усіх контрактів державного концерну «Укроборонпром».

Аудит заводу «Укроборонпрому» виявив зв'язки з РФ та махінаціїДержаудитслужба провела перевірку діяльності ВАТ «Київський завод «Радар» за 2014 - 2019 роки, управління яким здійснював державний концерн «Укроборонпром».

Гладковський-молодший подав до суду на журналістів.

7 березня НАБУ провело обшуки у екс-першого заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони та його сина.

Після оприлюднення журналістського розслідування ймовірним спільникам Гладковського, Жукову і Рогозі, оголосили підозри.

У січні 2018 року з компанією «Богдан» був пов'язаний скандал. Тоді стало відомо, що з 50 доставлених на фронт санітарних автомобілів «Богдан-2251» 25 довелося ремонтувати або повертати на завод.

У Міноборони заявили, що подальше виробництво автомобілів «Богдан 2251» буде можливим лише після усунення виявлених недоліків технічної та медичної частин.

Бенефіціаром корпорації «Богдан Моторс» є екс-перший заступник секретаря РНБО часів президента Петра Порошенка Олег Гладковський, який відповідав за оборонно-промисловий комплекс. Раніше його бізнес-партнером в корпорації був президент Петро Порошенко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: