Екс-голову Держслужби ветеранів підозрюють у причетності до мільйонних розкрадань

Читать на русском
ДБР повідомило про підозру колишньому голові Держслужби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Артуру Дерев'янко в причетності до розкрадання 22 млн гривень.

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому главі Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Артуру Дерев'янку в причетності до розкрадання 22 млн гривень.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні прес-служби бюро.

ДБР встановило, що у 2015 році Держслужбою були укладені договори із суб'єктами господарської діяльності про фінансування за бюджетні кошти заходів з психологічної реабілітації постраждалих учасників АТО.

Керівники згаданих суб'єктів господарювання з метою привласнення бюджетних коштів надали завідомо неправомірні відомості в актах прийому-передачі наданих за договорами послуг.

Зокрема були вказані недостовірні дані про кількість учасників АТО, яким нібито було надано послуги з психологічної реабілітації, а також за обсягом таких послуг.

За даними слідства, колишній глава Держслужби, проявляючи службову недбалість, не здійснив ніяких належних заходів для перевірки достовірності відомостей, зазначених в актах прийому-передачі наданих послуг, і затвердив їх.

Зрештою, екс-керівник відомства не виконав своїх службових обов'язків належним чином і тим самим фактично сприяв можливості привласнення бюджетних коштів у сумі понад 22 млн гривень, виділених для реалізації бюджетної програми з реабілітації військових.

На цей момент правоохоронці проводять санкціоновані обшуки за місцями проживання осіб, причетність яких до вказаних правопорушень перевіряється.

Дерев'янко був главою Держслужби ветеранів з вересня 2014 року до червня 2017 року.

Раніше в Генпрокуратурі заявили про «хабарний» рекорд - за минулий тиждень задокументували 27 випадків отримання неправомірної вигоди.

Нагадаємо, у Києві на хабарі в $34 тисячі затримали начальника райвідділу поліції. Чиновник вимагав хабар з підприємця за організацію належного розгляду заяви про крадіжку грошей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: