Зеленський закликав притягнути винних у корупції в оборонці до відповідальності

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський закликав правоохоронців притягнути винних у корупції в оборонно-промисловій сфері до відповідальності.

Президент Володимир Зеленський закликав правоохоронців притягнути винних у корупції в оборонно-промисловій сфері до відповідальності.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави, пише «Слово і Діло».

Не вихлюпнути з водою дитину: до чого призведе ліквідація «Укроборонпрому»Проста ліквідація Укроборонпрому може стати лише напівзаходом у реформі оборонно-промислового комплексу.

«Коли ми з вами дивилися журналістські розслідування про корупцію в оборонній сфері, разом із нами їх дивилися наші бійці і їхні родичі. Якщо виявлені порушення викликають неймовірне обурення у нас, давайте спробуємо відчути, як на це реагують вони», - зазначає Зеленський.

За словами глави держави, ті, хто крав у армії, повинні бути покарані.

«Ці люди мають понести відповідальність, а ми не повинні ні в якому разі допустити повторення цієї ганьби перед нашою армією», - заявив Зеленський.

Він констатував, що сфера оборонних закупівель не реформована і залишається найменш прозорою. Глава держави виступає за збільшення прозорості закупівель і збереження секретності там, де вона доцільна.

Президент доручив генеральному прокурору Юрію Луценку, міністру внутрішніх справ Арсену Авакову, міністру фінансів Оксані Маркаровій, начальнику Генштабу Руслану Хомчаку, виконуючому обов'язки голови Служби безпеки України Івану Баканову та іншим керівникам силових відомств протягом 7 днів надати секретарю РНБО Олександру Данилюку пропозиції за результатами засідання.

Згідно з повідомленням прес-служби РНБО, учасники наради заслухали доповіді про поточну ситуацію в даній сфері. На підставі заслухані доповіді було проаналізовано ефективність використання коштів із докладним викладом за напрямами і статтями витрат із 2014 по 2018 роки.

Нагадаємо, аудит заводу «Укроборонпрому» виявив зв'язки з РФ і махінації.

Також відзначимо, у чиновників Міноборони 26 червня пройшли масові обшуки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: