Обвинувачення щодо фігуранта справи Гандзюк передали до суду

Читать на русском
Речник Генпрокуратури Андрій Лисенко заявив, що ГПУ передала до суду обвинувальний акт щодо фігуранта справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк Ігоря Павловського.

Речник Генпрокуратури Андрій Лисенко заявив, що ГПУ передала до суду обвинувальний акт щодо фігуранта справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк Ігоря Павловського.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Слідство.Інфо.

«Обвинувальний акт передано до суду, готується перше засідання», - сказав Лисенко.

Крім того, в ГПУ повідомили - саме тому, що є обвинувальний акт, Павловському не продовжили термін запобіжного заходу.

«Власне, не продовжували запобіжний захід, оскільки він уже не потрібен», - сказав спікер.

Раніше повідомлялося, що фігуранту справи про вбивство Катерини Гандзюк Ігорю Павловському не продовжили термін запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту через «стан здоров'я».

Нагадаємо, що за інформацією активістів, помічник депутата від Блоку Петра Порошенка Миколи Паламарчука Ігор Павловський є можливим посередником між замовником і організаторами вбивства Катерини Гандзюк. Після оприлюднення цієї інформації Микола Паламарчук звільнив Павловського.

Катерина Гандзюк померла в лікарні 4 листопада. Офіційна причина смерті: поліорганна недостатність, хімічні опіки із залученням 30-39% тіла; напад з використанням хімічної речовини з метою вбивства чи нанесення ушкоджень.

31 липня в Херсоні на неї було скоєно напад. Її облили сірчаною кислотою, в результаті активістка отримала хімічні опіки тулуба, руки і обличчя (більше 35% тіла).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: