Суд відмовився розглядати скаргу Павловського на підозру від НАБУ

Читать на русском
Столичний райсуд не відкрив провадження за скаргою захисників генерала у справі паливних схем у Міноборони.
Ігор Павловський

Суд відмовився відкривати провадження за скаргою адвоката заступника міністра оборони Ігоря Павловського на повідомлену детективом Національного антикорупційного бюро підозру.

Таке рішення 5 червня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Павловському повідомили про підозру у розтраті коштів на купівлі палива в ТОВ «Трейд Коммодіті». Крім нього, підозрюваними у справі є директор відділу Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимир Гулєвич та працівник цього департаменту, посадова особа Департаменту внутрішнього аудиту Міноборони, фактичний власник «Трейд Коммодіті» Володимир Трофименко, комерційний директор «Трейд Коммодіті» Володимир Гарькавий та керівник компанії Вадим Майко.

Не погоджуючись із підозрою, адвокат заступника міністра вирішив її оскаржити в суді. Проте суддя Жовноватюк відмовила у відкритті провадження. Вона вказала, що відомості у цій справі було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань ще до набуття змін, якими передбачено можливість оскарження підозри.

Нагадаємо, Павловського спочатку підозрювали в розтраті майже 150 млн грн, але пізніше нова експертиза зменшила цю суму до трохи більше 50 млн грн. Раніше НАБУ завершило розслідування цієї справи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: