Вирок виконавцям убивства Гандзюк набув чинності

Читать на русском

Вирок виконавцям убивства Катерини Гандзюк набув чинності після того, як Дніпровський апеляційний суд повернув апеляційні скарги заявникам.

Вирок виконавцям убивства громадської діячки Катерини Гандзюк набув чинності після того, як Дніпровський апеляційний суд повернув апеляційні скарги заявникам, мотивувавши рішення тим, що вирок не містить обвинувачень осіб, вказаних в апеляції.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

«Апеляційні скарги (адвокатів – ред.) в інтересах Мангера В.М., Левіна О.О., Ставицького М.П. на вирок Покровського районного суду Дніпропетровської області від 06.06.2019 року стосовно Торбіна С.В., Грабчука М.О., Васяновича В.О., Вишневського В.В. та Горбунова В.А., – повернути заявникам», - йдеться в ухвалі Дніпровського апеляційного суду.

Документ набрав законної сили 18 липня і може бути оскаржений у Верховному суді протягом трьох місяців.

Як відомо, 6 червня, після того як обвинувачені визнали свою провину та пішли на угоду зі слідством, Покровський райсуд Дніпропетровської області виніс вироки виконавцям.

Координатора нападу на Гандзюк Сергія Торбіна засудили до 6 років і 6 місяців позбавлення волі, а безпосереднього нападника Микиту Грабчука – до 6 років в'язниці.

Володимир Васянович та В’ячеслав Вишневський отримали 4 роки ув’язнення, Віктор Горбунов - 3 роки.

За даними обвинувачення, Торбін на замовлення осіб, імена яких не називалися, схилив інших обвинувачених – Грабчука, Васяновича, Вишневського та Горбунова – до участі в замаху.

Вирок мав набути чинності після того, як спливе 30-денний термін на його оскарження.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив на Катерину Гандзюк кислоту. Вона потрапила до реанімаційного відділення з сильними опіками, а за 3 місяці померлау лікарні після багатьох операцій.

4 грудня правоохоронці оголосили підозру в організації нападу на Гандзюк Олексію Левіну (Москаленку), якого пов'язують з місцевою владою. Левіна оголосили в розшук, він переховується у Домінікані.

Поліція затримала 5 підозрюваних у нападі на Гандзюк. Це В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін і Микита Грабчук.

11 лютого голові обласної ради Херсонської області Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства. Однак пізніше прокуратура змінила Мангеру підозру на замовлення побиття.

У квітні стало відомо, що їм змінили підозру зі вбивства на умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

Активісти і журналісти вважають причетними до вбивства Андрія Гордєєва та його заступника Євгена Рищука.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: