ГПУ зупинила розслідування проти Мангера та Левіна у справі Гандзюк

Читать на русском
Генпрокуратура України зупинила досудове розслідування щодо підозрюваних Владислава Мангера і Олексія Левіна в організації вбивства Катерини Гандзюк.

Генпрокуратура України зупинила досудове розслідування щодо підозрюваних Владислава Мангера і Олексія Левіна в організації вбивства Катерини Гандзюк.

Про це повідомили в Генеральній прокуратурі України, передає «Слідство.Інфо», пише «Слово і Діло».

Згідно з документом, ГПУ виділила підозрюваних в одне провадження і зупинила його через те, що один із підозрюваних, а саме Олексій Левін, знаходиться в розшуку. І проводити слідство по ньому в Україні поки що немає можливості.

За словами захисту Мангера, постанова ГПУ дивна і неоднозначна, адвокати будуть оскаржувати цю постанову і вимагати, щоб провадження зупинили тільки по Левіну.

«Якщо людина дійсно ховається від слідства, то терміни для проведення слідства зупиняються саме для того, щоб знайти людину, щоб не було такого, що особа просто рік відсиділа десь за кордоном, і потім її не змогли залучити до відповідальності. У той же час в даному провадженні ховається лише Левін, але зупиняється провадження щодо Мангера», - сказав адвокат Мангера Дмитро Ільченко.

Також зупинку досудового розслідування прокоментувала сторона потерпілих, заявивши, що не згодні з постановою, так як підозрювані можуть уникнути відповідальності.

Раніше вирок виконавцям вбивства Гандзюк набув чинності.

Також нагадаємо, Рада заслухала звіт ТСК щодо вбивства Гандзюк.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: