Вбивство Гандзюк: суд залишив Павловського під вартою

Читать на русском
Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення залишити під вартою Ігоря Павловського, який фігурує в кримінальному провадженні про вбивство активістки Катерини Гандзюк.

Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення залишити під вартою Ігоря Павловського, який фігурує в кримінальному провадженні про вбивство активістки Катерини Гандзюк.

Про це повідомив адвокат Масі Найєм, пишет «Слово і Діло».

Підозрювані в справі Гандзюк пішли на угоду зі слідством – ГПУПідозрювані беззастережно визнали свою провину і дали викривальні свідчення на третіх осіб, повідомили в ГПУ.

«Сьогодні суддя Шевченківського районного суду Києва Олена Мєлєшак винесла прекрасне рішення. (...) Павловський залишається під вартою», - повідомив він.

За словами Найєма, прокуратура заявляла про відсутність підстав застосовувати до підозрюваного утримання під вартою та про можливість застосування нічного домашнього арешту.

Крім того, суддя зобов'язала керівництво ізолятора, де утримується Павловський, забезпечити його належним лікуванням.

Нагадаємо, що за інформацією активістів, помічник депутата від Блоку Петра Порошенка Миколи Паламарчука Ігор Павловський є можливим посередником між замовником і організаторами вбивства Катерини Гандзюк. Після оприлюднення цієї інформації Микола Паламарчук звільнив Ігоря Павловського.

Катерина Гандзюк померла в лікарні 4 листопада. Офіційна причина смерті: поліорганна недостатність, хімічні опіки із залученням 30-39% тіла; напад з використанням хімічної речовини з метою вбивства чи нанесення ушкоджень.

31 липня в Херсоні на неї було скоєно напад. Її облили сірчаною кислотою, в результаті активіста отримала хімічні опіки тулуба, руки і обличчя (більше 35% тіла).

У нападі на Гандзюк підозрюються п'ятеро осіб: Володимир Васянович, Микита Грабчук (йому інкримінують безпосередньо виконання), Віктор Горбунов, В'ячеслав Вишневський та Сергій Торбін. Все, крім Торбіна (він - можливий організатор), визнали свою провину і розповіли, що погодилися здійснити напад за грошову винагороду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: