Річниця нападу на Гандзюк: активісти закидали фаєрами управління поліції в Херсоні

Читать на русском
Друзі вбитої херсонської активістки в роковини нападу на неї влаштували акцію біля місцевої поліції.

У роковини нападу на активістку Катерину Гандзюк у середу, 31 липня, під управлінням обласної поліції в Херсоні відбулася акція.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє УП.

Вбивство Гандзюк: що відомо в річницю нападу на активісткуРік тому в Херсоні скоїли напад на активістку Катерину Гандзюк. Вона померла за кілька місяців після цього. Зібрали все, що відомо про її справу.

Зазначається, що друзі вбитої активістки запалили димові шашки і перейменували вулицю ім'ям Гандзюк.

«Близько 13:00 прийшли приблизно 50-60 друзів Каті. Вони запалили димові шашки і встановили табличку з назвою вулиці і номером будинку», - йдеться в повідомленні.

До присутніх вийшов заступник начальника поліції Олексій Манжієвський і запевнив, що знімати табличку з ім'ям Катерини Гандзюк не будуть.

На акції був присутній батько вбитої активістки.

Як повідомлялося, у ніч на 31 липня на стіні Херсонської міськради з'явився мурал-напис «Вбивці Каті Гандзюк будуть покарані».

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою Катерину Гандзюк. Були затримані п'ятеро підозрюваних у замаху, у тому числі чоловік, зафіксований на відео з камер спостереження як покупець сірчаної кислоти.

4 листопада Гандзюк померла. Після цього слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на закінчений злочин - умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, на замовлення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: