Рада ухвалила звіт ТСК у справі Гандзюк

Читать на русском
Верховна рада України підтримала за основу та в цілому проект постанови про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей про напад на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

Верховна рада України підтримала за основу та в цілому проект постанови «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної ради України для проведення розслідування відомостей про напад на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів».

Про це в четвер, 11 липня, заявив спікер ВР Андрій Парубій, повідомляє «Слово і Діло».

Документ після декількох невдалих спроб підтримали 227 нардепів.

«Припинити повноваження Тимчасової слідчої комісії. Опублікувати звіт Тимчасової слідчої комісії в газеті «Голос України», - йдеться в тексті постанови.

За підсумками роботи ТСК її голова Борислав Береза ​​заявив, що робота правоохоронних органів із розслідування нападів на активістів є незадовільною.

«ТСК виявлені факти неодноразового закриття кримінальних проваджень за фактами нападів на громадських активістів. Це має системний характер. Комісія звертає увагу на необхідність активізації зусиль правоохоронних органів для повного розслідування», - заявив Береза.

Як повідомлялося, в лютому ТСК підготувала проміжний звіт.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в Херсоні відбувся напад на Катерину Гандзюк. Тоді невідомий облив громадську активістку концентрованої сірчаної кислотою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: