Луценко пригрозив Горбатюку відповідальністю

Читать на русском
Юрій Луценко пригрозив керівнику управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України (ГПУ) Сергію Горбатюку службовою відповідальністю.

Генеральний прокурор Юрій Луценко пригрозив керівнику управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України (ГПУ) Сергію Горбатюку службовою відповідальністю через підозри суддям Окружного адміністративного суду Києва.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення Луценко в Facebook.

За його словами, проекти підозр в установленому порядку зареєстровані в канцелярії, потрапили на стіл заступника ГПУ тільки в понеділок о 10:55, зазначивши, що його заступники працювали і на вихідних.

«У цьому до проектів підозр підлеглі Горбатюк не додав жодного листа з доказами, жодного файлу НСРД (негласних слідчих (розшукових) дій - ред.)», - зазначив генпрокурор.

Також Луценко додав, що завтра, 20 липня, заступник генпрокурора збирає нараду для заслуховування доказів у справі.

«На завтра заступник генпрокурора збирає нараду для заслуховування доказів у справі. Саме він несе, в тому числі кримінальну відповідальність за об'єктивність підписаної підозри», - додав Луценко.

Крім того, Луценко додав, що ніяких сентиментів до фігурантів розмов у нього немає.

«Якщо мій заступник, або з 1 серпня я сам отримаємо всі необхідні доказові матеріали слідства і повні протоколи запущених НАБУ в ефір протоколів НСРД - підозру буде підписано. Якщо ні - буде службова відповідальність», - заявив Луценко.

Нагадаємо, 26 липня детективи Національного антикорупційного бюро України провели ряд обшуків в Окружному адміністративному суді Києва, в тому числі в кабінеті голови суду Павла Вовка. У НАБУ відзначили, що обшуки проходили у справі можливого скоєння кримінальних правопорушень головою і окремими суддями ОАСК.

Після цього керівник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк заявив, що керівництво Генеральної прокуратури України досі не підписало підозри. Він повідомляв, що підозри були спрямовані на підпис новому заступнику генерального прокурора Сергія Кізю 28 липня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: