Портнов розповів про допит у ГПУ

Читать на русском
Екс-соратника Януковича допитали у справі про розстріл Майдану. Портнов вважає це спробою його залякати.

Генпрокуратура допитала у справі Майдану заступника глави Адміністрації президента часів Януковича Андрія Портнова.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 29 липня, повідомляє Громадське.

Відзначається, що допитувати його повинні були в якості свідка зловживання владою правоохоронцями та організації умисних вбивств у справі про перешкоджання Євромайдану в листопаді 2013 - лютому 2014 років.

«Слідчі встановлювали, що було 18, 20, 21 лютого. За всіма цими фактами я вже неодноразово давав свідчення. Допит пройшов у теплій дружній обстановці», - сказав Андрій Портнов, вийшовши з ГПУ.

За його словами, сьогодні було два допити у справі Майдану, в якій він фігурує як свідок. Він також зазначив, що допити вважає спробою його залякати.

«Я думаю, що оскільки я вже на цю тему давав відповіді і зараз мене знову допитали - основною метою було відволікти мене і дати мені сигнал, щоб я, можливо, зменшив тему щодо Порошенка. Тему ми не зменшимо - посилимо. Залякувати нас не потрібно», - сказав екс-чиновник.

Крім того, Портнов звинуватив спікера Ради Андрія Парубія та директора департаменту спецрозслідування Сергія Горбатюка в організації злочинного угруповання. За словами Портнова, основною метою діяльності Горбатюка є «відхід від відповідальності тих, хто причетний до масових вбивств на Майдані».

Нагадаємо, в травні 2019 року ДБР за заявою Портнова завело справу на Порошенка. Розслідування стосується подій 25 листопада 2018 року, коли українські кораблі намагалися пройти Керченську затоку і були зупинені озброєними силами Росії.

Як повідомлялося, екс-соратник Януковича Андрій Портнов, який більше п'яти років тому покинув Україну, в травні повернувся в країну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: