У ГПУ відреагували на підозри суддям Окружного адмінсуду Києва

Читать на русском
Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган прокоментував підозри суддям Окружного адмінсуду Києва, які надійшли на підпис заступнику голови ГПУ вранці, 29 липня.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган прокоментував підозри суддям Окружного адмінсуду Києва, які надійшли на підпис заступнику голови ГПУ вранці, 29 липня.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на інформацію Сарган у Facebook.

«До тексту підозри, що надійшла сьогодні о 10:55 до заступника генпрокурора, немає жодного доказу, жодного файлу. Тобто текст не підкріплений фактажем. Наголошу також, що брифінг Горбатюка не є юридичним доказом у кримінальному провадженні. У четвер генпрокурор Юрій Луценко заслухає справу і прийме рішення», - написала прес-секретар Юрія Луценка.

Нагадаємо, 26 липня детективи НАБУ та представники управління спецрозслідувань ГПУ прийшли з обшуками до Окружного адмінсуду Києва.

Керівництво і чотирьох суддів Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) підозрюють у причетності до призначення і звільнення кадрів у Вищій кваліфікаційній комісії суддів (ВККС) «у ручному режимі», хоча офіційно проводилися конкурси, повідомив керівник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

Окрім того, слідство зафіксувало випадки впливу суддів Окружного адміністративного суду Києва на суддів Конституційного суду України в рішеннях щодо незаконного збагачення та люстрації, а також впливу на просування законопроектів у Верховній Раді та справи Державного бюро розслідувань.

Сергій Горбатюк повідомляв, що станом на неділю, 28 липня, керівництво ГПУ ще не підписало підозр суддям Окружного адмінсуду Києва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: