Підозри суддям Окружного адмінсуду Києва надійшли на підпис заступнику голови ГПУ

Читать на русском
Підозри суддям Окружного адмінсуду Києва надійшли на підпис заступнику голови ГПУ сьогодні вранці.

Підозри суддям Окружного адмінсуду Києва надійшли на підпис заступнику голови ГПУ сьогодні вранці.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган у Facebook.

ГПУ погодить підозри суддям Окружного адмінсудуГенпрокурор Юрій Луценко заявив, що 31 липня він повернеться до роботи та вирішить, підписувати чи ні підозри суддям Окружного адміністративного суду Києва, де нещодавно пройшли обшуки.

«Лише о 10:55 понеділка, 29.07.19, підозри на суддів ОАСК надійшли на підпис до заступника генпрокурора», - написала Лариса Сарган.

Нагадаємо, 26 липня детективи НАБУ та представники управління спецрозслідувань ГПУ прийшли з обшуками до Окружного адмінсуду Києва.

Керівництво і чотирьох суддів Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) підозрюють у причетності до призначення і звільнення кадрів у Вищій кваліфікаційній комісії суддів (ВККС) «у ручному режимі», хоча офіційно проводилися конкурси, повідомив керівник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

Окрім того, слідство зафіксувало випадки впливу суддів Окружного адміністративного суду Києва на суддів Конституційного суду України в рішеннях щодо незаконного збагачення та люстрації, а також впливу на просування законопроектів у Верховній Раді та справи Державного бюро розслідувань.

Сергій Горбатюк повідомляв, що станом на неділю, 28 липня, керівництво ГПУ ще не підписало підозр суддям Окружного адмінсуду Києва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: