Епіфаній назвав кількість парафій, які приєдналися до ПЦУ

Читать на русском
З моменту створення Православної церкви України (ПЦУ), до неї приєдналися вже понад 500 парафій.

З моменту створення Православної церкви України (ПЦУ), до неї приєдналися вже понад 500 парафій.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив предстоятель ПЦУ, митрополит Епіфаній під час брифінгу по завершенню хресної ходи.

За словами Епіфанія, за понад півроку існування єдиної помісної церкви, до неї приєдналися понад півтисячі парафій, які раніше належали до Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП). Він додав, що у зв'язку з виборами, процес приєднання дещо сповільнився.

«Загалом впродовж більше ніж півроку до ПЦУ приєдналося більше 500 парафій з боку УПЦ МП. Зараз бачимо, що процес трішки призупинився, але все одно він відбувається. По декілька парафій вже оформлюють юридично свій статус у ПЦУ, але я вірю, що в подальшому поступово завершиться вся епопея виборча, передвиборча, люди заспокоються і будуть надалі приймати рішення колегіально, на зборах, більшістю голосів про приєднання до нашої визнаної Православної церкви України», - зазначив митрополит.

Нагадаємо, у неділю, 28 липня, у Києві відбулася перша в історії Православної церкви України хресна хода до 1031-річчя хрещення Київської Русі. Колона вірян та священників пройшла від Софійської площі через Володимирських проїзд, Михайлівську площу та вулицю Трьохсвятительську до парку Володимирська гірка. Хресну ходу очолив сам предстоятель церкви - митрополит Епіфаній.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: