У Криму розграбували собор ПЦУ

Читать на русском
Російський суд в анексованому Криму ухвалив рішення про передачу собору ПЦУ в користування Мінмайна Криму - тепер там залишилися голі стіни.

Архієпископ Кримської єпархії ПЦУ Климент розповів, що майно Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги було «розграбовано і розламано».

Про це повідомляє видання Крим.Реалії в середу, 24 липня, пише «Слово і Діло».

За словами архієпископа Климента, російське Міністерство майнових і земельних відносин Криму почало «внутрішній ремонт» приміщень собору.

«Ситуація дуже критична. Все відбувалося, коли я не був у Криму. Згідно з рішенням суду, в 2017 році було вилучено 110 квадратних метрів площі першого поверху. Вона була опечатана і була під замком. Але разом з тим було описано і зберігалося церковне майно: крісла, ікони, меблі, килими, посуд, столи, столові прибори. Зараз це все розграбовано і розламано. Частину речей я побачив на вулиці на звалищі. Де поділися інші речі - я не знаю», - повідомив священнослужитель.

Архієпископ Климент пов'язує розграбування собору зі своєю поїздкою до США.

«Вони почали погром саме тоді, коли я був на конференції з релігійної свободи. Це Росія показує всьому світу, що для неї (означає) світове співтовариство і релігійна свобода», - вважає священнослужитель.

Нагадаємо, що раніше в Львівській області вандали розмалювали капличку ПЦУ.

Також повідомлялося, що Гройсман передав для ПЦУ приміщення в центрі Києва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: