Гройсман передав ПЦУ приміщення в центрі Києва

Читать на русском
Уряд готовий в рамках своїх можливостей і повноважень всебічно сприяти процесу становлення Православної церкви України, який триває зараз.

Уряд готовий в рамках своїх можливостей і повноважень всебічно сприяти процесу становлення Православної церкви України, який триває зараз.

Про це сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з предстоятелем ПЦУ митрополитом Епіфанієм, повідомляє сайт КМУ, пише «Слово і Діло».

Церковний конфлікт: чому Філарет пішов проти ПЦУ та томосуПравославна церква України позбавила почесного патріарха Філарета прав єпархіального архієрея, а все майно колишньої УПЦ КП залишиться під керівництвом ПЦУ.

«Православна церква України тепер має можливість для своєї діяльності - не тільки в храмах, а й в адміністративній будівлі. Зараз йде процес становлення церкви, тому уряд ухвалив рішення передати приміщення. Треба з боку держави й надалі допомагати», - сказав Гройсман.

У свою чергу митрополит Епіфаній зазначив, що рішення уряду дійсно історичне для ПЦУ.

«Це підтверджує, що Ви - людина слова. У нас довгі і партнерські відносини між державою і Церквою. За останній час зроблено багато добрих справ. Ви завжди відгукується, коли ми звертаємося за допомогою. Ви вирішуєте ті питання, які виникають не тільки перед нашою церквою, але і перед державою в цілому», - сказав голова ПЦУ.

Зустріч голови уряду з предстоятелем ПЦУ відбулася з нагоди передачі в користування церкви приміщення в центрі столиці. За планом, воно стане адміністративною будівлею. Рішення було ухвалене сьогодні, 17 липня, під час засідання уряду.

Раніше Варфоломій назвав першу церкву, яка визнає ПЦУ.

Також нагадаємо, в ПЦУ заявили про спробу захоплення храму в Одесі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: