ПЦУ проведе свій перший хресний хід

Читать на русском

Православна церква України у неділю, 28 липня, проведе свій перший хресний хід.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється на сторінці заходу у Facebook.

Як повідомляється, очолить хресний хід глава ПЦУ, митрополіт Епіфаній.

Цьогоріч 28 липня 2019 року ми відзначатимемо 1031-річчя Хрещення України-Руси у своїй незалежній об’єднаній помісній Православній церкві України», - йдеться у повідомленні.

Хрещення України-Русі: основні факти про Володимира ВеликогоВчора християни східного обряду відзначили символічне свято – День хрещення Русі, який також традиційно є днем святого Володимира.

Зазначається, що у неділю о 08:30 на території Софії Київської запланована божественна літургія на чолі з митрополитом Епіфанієм, після чого, о 10:30 відбудеться Український хресний хід. Маршрух хресного ходу ПЦУ пролягатиме від Софії Київської через Володимирський проїзд, Михайлівську площу, вулицю Трьохсвятительську до парку Володимирська гірка.

«Об 11:00 біля пам’ятника святому рівноапостольному князю Володимиру, буде звершено молебень, присвячений Хрещенню України-Руси», - повідомили у ПЦУ.

Зазначимо, хресну ходу планують також провести УПЦ та УПЦ КП. Так, УПЦ анонсувала хресну ходу на суботу, 27 липня, о 13:30. Хода планується від Володимирської гірки до Києво-Печерської Лаври. УПЦ КП проводитиме хресний хід у неділю, 28 липня, близько 12:00 навколо Володимирського собору.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: