Варфоломій назвав першу церкву, яка визнає ПЦУ

Читать на русском
Вселенський Патріарх Варфоломій сподівається, що першою Православну церкву України визнає Елладська православна церква.

Вселенський Патріарх Варфоломій сподівається, що першою Православну церкву України визнає Елладська православна церква.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється в інтерв'ю Варфоломія «ТСН».

Церковний конфлікт: чому Філарет пішов проти ПЦУ та томосуПравославна церква України позбавила почесного патріарха Філарета прав єпархіального архієрея, а все майно колишньої УПЦ КП залишиться під керівництвом ПЦУ.

Так, Вселенський Патріарх сподівається, що найближчим часом ПЦУ визнають інші помісні православні церкви.

«В останні кілька місяців ми спостерігаємо за ситуацією, яка відбувається в Україні. І, можливо, рішення про визнання Православної церкви України було би фактом, якщо б, звичайно, не було політичного тиску з різних країн на наших сестер - помісних православних церков. Ми сподіваємося, що найближчим часом це буде вже позаду. Ми молимось і сподіваємося, що всі помісні православні церкви рано чи пізно визнають незалежність Православної церкви України, але першою церквою, яка визнає помісну православну церкву України буде братська сестра-церква - Елладська православна церква», - підкреслив він.

Нагадаємо, в січні Елладська (Грецька) православна церква почала процедуру визнання автокефальної Православної церкви України (ПЦУ).

У лютому Румунська православна церква заявила, що може визнати Православну церкву України (ПЦУ), якщо українська влада забезпечать права і свободи румунських громад.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: