У Києві проходить перша хресна хода ПЦУ

Читать на русском
У неділю, 28 липня, у Києві розпочалася перша хресна хода Православної церкви України (ПЦУ), приурочена до 1031-річниці хрещення Київської Русі.

У неділю, 28 липня, у Києві розпочалася перша хресна хода Православної церкви України (ПЦУ), приурочена до 1031-річниці хрещення Київської Русі.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє РБК-Україна.

Так, на Софіївській площі почався рух колони, яку очолює предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній. Попереду колони йдуть військові капелани. Це перша хресна хода для новоствореної єдиної помісної Православної церкви України.

Зазначимо, що колона пройде хресною ходою від Софіївської площі через Володимирський проїзд, Михайлівську площу, вулицю Трьохсвятительську до парку Володимирська гірка.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція Києва перейшла на посилений режим несення служби у зв'язку з проведенням першої хресної ходи Православної церкви України до 1031-річниці хрещення Київської Русі. В місцях проведення заходу були встановлені фільтраційні пункти, де правоохоронці здійснюють поверхневий огляд учасників ходи.

Додамо, що у суботу, 27 липня, у Києві відбулася хресна хода Української православної церкви Московського патріархату з нагоди 1031-річчя хрещення Київської Русі. За даними поліції, участь в хресній ході УПЦ МП взяли близько 30 тисяч вірян. На богослужіння зібралися кілька тисяч людей, в тому числі і духовенство зі всієї України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: