Апеляцію у справі Павла Гриба розгляне Верховний суд РФ

Читать на русском
Верховний суд Росії у вівторок, 23 липня, розгляне скаргу на вирок українському політв'язню Павлу Грибу.

Верховний суд Росії у вівторок, 23 липня, розгляне скаргу на вирок українському політв'язню Павлу Грибу.

Як пише «Слово і Діло», про це на своїй сторінці в Facebook повідомив батько Павла Гриба - Ігор Гриб.

Павла Гриба засудили до 6 років колонії. Для чого це РФ та що буде далі?Північно-Кавказький окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону засудив Павла Гриба до шести років ув'язнення, після чого політв'язень оголосив голодування.

Батько політв'язня стверджує, керівництво СІЗО-4 у Ростові-на-Дону, де перебуває Павло, заявило, що одразу після розгляду апеляції Гриба переведуть до виправної колонії для відбування покарання.

Нагадаємо, Павлу Грибу 22 березня в РФ оголосили вирок. Російський суд призначив йому покарання у вигляді 6 років в'язниці за підготовку «теракту на випускному вечорі в Сочі».

Українця затримали 24 серпня 2017 року, після чого його утримували в СІЗО Краснодарського краю, потім був етапований в Ростовську область.Його звинуватили в закликах до тероризму і схилянні до теракту в Сочі. Нібито через інтернет Гриб закликав одну з випускниць привести в дію саморобний вибуховий пристрій на випускному вечорі 30 червня 2017, а потім покинути територію РФ.

Як відомо, в політв'язня серйозні проблеми зі здоров'ям, і в російській в'язниці він не отримує необхідне лікування. Після оголошення вироку 22 травня 2019 року Гриб заявив, що починає голодування. Однак за станом здоров'я він тримав голодування до 29 травня, після чого був змушений припинити.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: