День народження Сенцова: МЗС вимагає звільнити бранця

Читать на русском
МЗС України у день народження політв'язня Олега Сенцова повторює вимогу звільнити незаконно затриманого і засудженого Росією українського режисера.

МЗС України у день народження політв'язня Олега Сенцова повторює вимогу звільнити незаконно затриманого і засудженого Росією українського режисера.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у заяві міністерства у офіційному Twitter-акаунті.

Українські політв’язні в Росії: кого і за що утримує російська влада«Слово і Діло» зібрало всі найбільш відомі прізвища українських політичних в’язнів у Росії та показало, за якими звинуваченнями їх утримують на території сусідньої держави і в анексованому Криму.

«Сьогодні український кінорежисер Олег Сенцов відзначає свій 43-й день народження. Він перебуває у російській в'язниці вже 6 років, незаконно затриманий і засуджений. Ми підтримуємо Олега і повторюємо вимогу звільнити його», - йдеться у заяві.

Написати листа Сенцову можна на сайті електронних листів Федеральної системи виконання покарань РФ, заповнивши форму та вказавши регіон «Ямало-Ненецький автономний округ», установа - ІК-8 Лабитнангі, отримувач - Сенцов Олег Геннадійович, рік народження - 1976.

Нагадаємо, на саміті Україна-ЄС президент Європейської ради Дональд Туск закликав Росію звільнити Сенцова та усіх незаконно затриманих в Росії і Криму українців.

Наступного тижня Європарламент нового скликання проведе дебати і голосування за резолюцію щодо українських політичних в’язнів Кремля, серед яких - Олег Сенцов.

Раніше Путін прокоментував обмін Вишинського на Сенцова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: