Податки в Україні: що обіцяють політичні партії на виборах-2019

Читать на русском

В Україні 21 липня відбудуться дострокові парламентські вибори. Потрапити до Верховної ради хочуть 22 політичні партії, але згідно з останніми соціологічними опитуваннями, реальні шанси на це мають лише п'ять. «Слово і Діло» проаналізувало передвиборні програми топ-5 політичних сил і пропонує їх тематичний розбір. Сьогодні подивимося, що партії обіцяють щодо податків.

Топ-обіцянка всіх партій, крім «Голосу», – запровадити податок на виведений капітал. Партія Святослава Вакарчука натомість обіцяє зупинити злочинні схеми ухилення від оподаткування на митниці й у податковій, знизити податкове навантаження на зарплати українців, удосконалити систему оподаткування прибутку для бізнесу. І окремо встановити та зафіксувати низький рівень податків для IT-сектора.

«Слуга народу» в своїй програмі обіцяє ухвалити стратегію поступового зменшення ЄСВ, зменшити розміри судового збору та перевести податкові й митні процедури в цифровий формат. До речі, запровадити податок на виведений капітал партія обіцяє із застереженням – щойно для цього виникнуть необхідні економічні умови.

«Опозиційна платформа – За життя» пропонує знизити податкові ставки, запровадити податкові канікули для суб'єктів малого та середнього бізнесу, запровадити податок на виведений капітал. У «Батьківщини» аналогічна обіцянка щодо податку на виведений капітал. Крім того, партія Юлії Тимошенко обіцяє скасувати 37 податків і зборів, скасувати ПДВ (замінити його мінімальним податком на реалізацію, як у США), ухвалити закон про запровадження для аграріїв єдиного податку на гектар землі. Також для роботодавців, які візьмуть на першу роботу випускників вишів, обіцяють надати суттєві податкові пільги.

«Європейська солідарність» обіцяє зберегти єдиний податок, запровадити податкові стимули для виробників і розповсюджувачів національного культурного продукту, зробити податкові органи сервісними службами з адміністрування податків. Крім того, в програмі є пункт про ухвалення змін до податкового законодавства щодо імплементації Плану протидії розмивання бази оподаткування та виведення прибутку з-під оподаткування з метою боротьби з офшорами.

Нагадаємо, раніше ми писали, що обіцяють партії на виборах-2019 щодо діяльності парламенту, розвитку IТ-технологій і медицини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: