Розвиток ІТ-технологій: що обіцяють політичні партії на виборах-2019

Читать на русском

В Україні 21 липня відбудуться дострокові парламентські вибори. Потрапити до Верховної ради хочуть 22 політичні партії, але згідно з останніми соціологічними опитуваннями, реальні шанси на це мають лише п'ять. «Слово і Діло» проаналізувало передвиборчі програми топ-5 політичних сил і пропонує їх тематичний розбір. Сьогодні подивимося, що партії обіцяють українцям щодо розвитку ІТ-технологій в Україні.

Незважаючи на те, що завдяки Зеленському всі навколо заговорили про діджиталізацію та державу в смартфоні, партія «Слуга народу» в своїй програмі дає лише дві досить стримані обіцянки щодо розвитку ІТ-сфери. Політсила обіцяє запровадити програму, яка забезпечить покриття всієї території країни широкосмуговим інтернетом. Також СН береться створити умови для інтеграції цифрових валют у правове поле України. Судячи з усього, мається на увазі ухвалення відповідних законів.

У другої за рейтингами партії, яка потрапляє до нового парламенту, – «Опозиційної платформи – За життя» – взагалі немає обіцянок щодо ІТ-технологій та інновацій. Така ж ситуація з програмою «Батьківщини».

«Голос» обіцяє встановити й зафіксувати для ІТ-сектора низький рівень податків, скасувати дію репресивного й застарілого Трудового кодексу та обмежити інші форми регулювання ІТ-сфери.

Також політсила обіцяє розбудовувати цифрову інфраструктуру. Для цього планується створити мережу широкосмугового доступу до інтернету в усій країні та запровадити 5G.

Зрештою, плани «Голосу» сягають так далеко, що в програмі прописаний намір «масштабувати успішний досвід розвитку інформаційних технологій в Україні на всю нашу економіку». Це має сприяти «стрімкому економічному прориву» держави.

Лише одна обіцянка щодо ІТ-сектора записана в програмі «Європейської солідарності» – інтегрувати Україну до цифрового ринку ЄС.

Раніше ми писали, що обіцяють партії на виборах-2019 з приводу пенсій та пільг, зарплат українців, медицини та повернення окупованих територій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: