НАБУ отримало доступ до експертизи телефонів Жукова та Рогози

Читать на русском
Столичний райсуд надав детективам Національного бюро доступ до висновку експерта, який вивчав телефони знайомих Ігоря Гладковського.
Андрій Рогоза і Віталій Жуков

Суд надав детективам Національного антикорупційного бюро доступ до експертизи мобільних телефонів iPhone 7, які належать ймовірним спільникам сина колишнього першого секретаря Ради національної безпеки та оборони Олега Гладковського Ігоря Віталію Жукову та Андрію Рогозі.

Таке рішення ще 15 квітня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк за результатами розгляду відповідного клопотання, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, суд надав детективам тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, а саме експертних висновків та додатків до них, проведених у кримінальному провадженні Головної військової прокуратури щодо телефонів Рогози та Жукова.

Водночас до суду надійшла заява КНДІСЕ про роз'яснення цієї ухвали. На думку директора інституту Андрія Рувіна, це рішення є незрозумілим в частині того, що стосується порядку і способу його виконання, оскільки рішення стосується також інших об'єктів, надання інформації щодо яких міститиме ознаки розголошення відомостей досудового розслідування.

Однак вивчивши заяву, суд відмовив у її задоволенні. Суддя Вишняк вказав, що рішення викладене в ясній та зрозумілій формі, а також не містить будь-яких заперечень. До того ж, в цій експертизі містяться дані, які мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні НАБУ, де фігурує Ігорь Гладковський, Жуков, Рогоза та інші.

Нагадаємо, директор НАБУ Артем Ситник повідомив про обшуки у Гладковських. Пізніше у Національному бюро повідомили, що САП просить від них прибрати прізвище Гладковського з клопотань у його справі. У САП відреагували на ці звинувачення. Крім того, суд залишив заарештованими телефони, вилучені у «справі Гладковського».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: