НАБУ ще в 2017 році мало «листування Гладковського» – Холодницький

Читать на русском
Головний антикорупційний заявив, що військова прокуратура передала до Національного бюро скандальні листування ще навесні 2017 року.
Назар Холодницькийфото: «Слово і Діло»

Матеріали листувань, де нібито згадується син колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки і України Олега Гладковського Ігор, підприємці Віталій Жуков, Андрій Рогоза та інші особи до Національного антикорупційного бюро передали в березні 2017 року.

Про це на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань корупції в Укроборонпрому заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, повідомляє журналіст «Слова і Діла».

«Дійсно були передані якісь матеріали, виділені з кримінального провадження військовою прокуратурою. Я досі не отримав відповіді від директора НАБУ, де ці матеріали, але я отримав відповідь від головного військового прокурора Анатолія Матіоса, який підтвердив, що ці матеріали направляв. І дійсно там було 87 аркушів листування, де згадувалися й «ОВ» і нєкій Ігор», – наголосив Холодницький.

Він додав, що ці матеріали не були приєднані до вже порушеного провадження, а також не стали підставою для відкриття нової справи.

Нагадаємо, народний депутат Борислав Береза в Facebook написав, що в НАБУ передали «переписку Гладковського» ще в березні 2017 року. Однак у Національному бюро спростували цю інформацію. Пізніше, директор відомства Артем Ситник заявив, що в переданих військовою прокуратурою матеріалах було листування «агента» НАБУ Євгенія Шевченка. Також він заявив, що детективи проводили обшуки у Гладковських та інших фігурантів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: