У САП відреагували на закиди НАБУ про саботаж справи щодо Гладковських

Читать на русском
У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі відреагували на закиди НАБУ про саботаж справи щодо Гладковських.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі відреагували на закиди НАБУ про саботаж справи щодо Гладковських.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення САП на сторінці в Facebook.

«Принагідно маємо поінформувати громадськість, що прокурорами САП під час здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні за фактами корупції у діяльності Державного концерну «Укроборонпром» погоджено 50 клопотань детективів про проведення обшуків на об’єктах рухомого і нерухомого майна (в т.ч. у Гладковського О.В., Гладковського І.О., посадовців ДК «Укроборонпром», контролерів підприємств – постачальників тощо), 21 клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів, 3 клопотання про арешт майна, затверджено постанову про витребування з іншого органу кримінального провадження, що має відношення до розслідуваних НАБУ фактів. Погоджуючи ці клопотання прокурор фактично розумів, що на 9 день після виходу в ефір сюжету Denys Bihus малоймовірно знайти якісь дані, що мають значення для кримінального провадження, однак надав згоду на їх проведення для повного, всебічного та об’єктивного дослідження матеріалів справи», - повідомили в САП.

Корупційний скандал в оборонці: чи покарають когось за розкраданняЛуценко заявив, що слідство щодо масштабного розкрадання в секторі оборони, про яке йдеться в журналістському розслідуванні Bihus.info, перебуває на фінальній стадії. Чи будуть арешти, поговорили з експертами.

Також там заначили, що робота триватиме й надалі, а також виступили проти розголошення непроцесуальними особами даних про проведення обшуків у фігурантів справи.

«Одначе, викликає занепокоєння факт нерозуміння не лише детективами, а й керівництвом НАБУ базових положень міжнародного законодавства та Конституції України щодо презумпції невинуватості. Витребування матеріалів кримінального провадження, яке розслідується Головною військовою прокуратурою слід було ініціювати одразу після отримання виділених матеріалів, які свідчили про причетність не лише підслідних НАБУ суб’єктів до розкрадання коштів ДК «Укроборонпром», а й детективів і керівництва НАБ України до злочинних схем у квітні 2017 року, а не ховати їх під сукном у нібито відстороненої близької особи директора НАБ України», - повідомили у відомстві.

«Принагідно наголошуємо, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду!», - підсумували у САП.

Раніше повідомлялося, що генпрокурор Юрій Луценко не виключає вручення підозри синові Гладковського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: