Луценко визнав участь Ігоря Гладковського у схемах в оборонці

Читать на русском
Син колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор був учасником незаконних схем в оборонному комплексі.

Син колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор був учасником незаконних схем в оборонному комплексі.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 13 березня, заявив генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Розкрадання в «Укроборонпромі»: Ситник повідомив про обшуки у ГладковськихПрацівники Національного бюро проводять слідчі дії у фігурантів журналістського розслідування про розкрадання в Укроборонпромі.

«Що стосується ймовірної участі пана Гладковського або Свинарчука, то листування не вказує на те, що він займався або виробництвом, або переведенням коштів у готівку без сплати податків, але для нас очевидно, що він був співучасником цієї діяльності», - сказав генпрокурор.

«Ми зараз працюємо, щоб отримати необхідні докази, щоб розширити коло підозрюваних», - заявив Луценко, відповідаючи на питання про те, яка роль Гладковського-молодшого в незаконних схемах в оборонному комплексі.

Він нагадав, що у провадженні ГПУ є справа про шахрайство, яке здійснив Андрій Рогоза зі знайомими йому співробітниками СБУ.

«У ході спецоперації разом з внутрішньою безпекою СБУ ми затримали всіх трьох і зараз вони перебувають на лаві підсудних. Під час затримання у Рогози були знайдені телефони і листування з Жуковим і тільки з Жуковим, у зв'язку з чим ми вилучили телефони і Жукова. З листування цих двох осіб видно, що пан Рогоза був фактичним власником підприємства Оптімумспецдеталь і разом з Жуковим вони проводили операції поставки обладнання і деталей Укроборонпрому і подальшого переведення в готівку отриманих від цієї продукції коштів», - сказав Луценко.

Він зазначив, що діяльність Рогози і Жукова з ухилення від сплати податків є юридичним фактом.

Раніше Луценко звинуватив журналістів у фальсифікаціях.

Нагадаємо, 25 лютого видання Bihus.info оприлюднило розслідування про те, як люди з оточення Петра Порошенка курують розкрадання в оборонній сфері. У розслідуванні фігурував син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський.

За даними журналістів, 22-річний Гладковський-молодший разом із партнерами організував постачання контрабандних російських деталей для військової техніки, за які держпідприємства переплачували у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво «Укроборонпрому» знало про оборудки і давало на них згоду.

В «Укроборонпромі» заявили, що вважають некоректним оцінювати розслідування про корупційні схеми за участі оточення президента України і звинуватили журналістів у маніпуляції. Разом з тим концерн відсторонив директорів двох своїх підприємств у зв’язку з розслідуванням про розкрадання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: