САП вимагає від НАБУ прибрати прізвище Гладковського з клопотань – Бюро

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура не погоджує витребування з Генпрокуратури справи, де фігурує прізвище екс-заступника секретаря РНБО.
Ігор Гладковський

Спеціалізована антикорупційна прокуратура не дає відповідь на ініціативу Національного антикорупційного бюро про витребування кримінального провадження, де містяться листування сина колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони Олега Гладковського Ігоря.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

«Після відкриття справ за фактами, викладеними у розслідуванні журналістів, НАБУ одразу ініціювало витребування в ГПУ кримінального провадження, яке, ймовірно, містить листування, оприлюднене ЗМІ. Проте без погодження з боку САП це зробити неможливо. Натомість САП майже місяць ігнорує цю ініціативу НАБУ, не вдаючись до жодних пояснень», – йдеться в повідомленні.

Також у НАБУ повідомили, що прокурор надав детективам усну вказівку видалити з тексту клопотань прізвище Гладковського. Таким чином, як вважають у відомстві, САП саботує розслідування.

У Бюро додали, що 12 березня перший заступник керівника САП Максим Грищук отримав від НАБУ постанову про витребування провадження з військової прокуратури, в якому містяться вказані листування. Паралельно детективи звернулися напряму до військової прокуратури з проханням надати всі матеріали провадження, проте там дозволили їм ознайомитися лише з 300 аркушами.

«20 березня НАБУ знову звертається до САП, направляючи листи з проханням повідомити результати розгляду постанови про витребування провадження. Відповіді немає», – підкреслили в НАБУ.

Крім того, у відомстві додали, що прокурори постійно затягують строки погодження клопотання про виїмку речей та документів, що своєю чергою відтерміновує звернення до суду з клопотанням.

Як відомо, журналісти програми «Наші гроші» оприлюднили частину листувань з телефону Андрія Рогози ймовірно з сином Гладковського та іншими особами. Ці листування нібито стосуються корупція в Укроборонпромі, а саме поставки запчастин для військової техніки за завищеними цінами і контрабандою з Росії. За даними журналістів, різницю між фактичною вартістю запчастин і завищеною переводили в готівку через компанії з ознаками фіктивності, до чого можуть бути причетні Жуков, Рогоза і Гладковський-молодший.

Нагадаємо, САП порушила провадження щодо розслідування журналістів «Наші гроші». Також справу відкрило НАБУ. Пізніше директор Національного бюро повідомив про обшуки у Гладковських та інших фігурантів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: