НАЗК виявило порушення в деклараціях Шуфрича

Читать на русском
Народний депутат Нестор Шуфрич не вніс у декларації за 2016 та 2017 роки інформацію на суму в понад 250 прожиткових мінімумів.

Народний депутат Нестор Шуфрич не вніс у декларації за 2016 та 2017 роки інформацію на суму в понад 250 прожиткових мінімумів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

Як повідомляється, у декларації за 2016 рік Шуфрич не вніс вартість 6 квартир, 3 житлових будинків та двох земельних ділянок. Також нардеп не вніс в декларацію відомості про ще одну земельну ділянку. Загалом, у 2016 році Шуфрич не задекларував понад 14 млн грн.

Крім того, у 2017 році депутат вже вказав інформацію про нерухомість, але не вніс інформацію про вартість двох орендованих автомобілів на суму в понад 13 млн гн.

Зазначається, що висновки про виявлені в деклараціях Шуфрича правопорушення НАЗК передало до Національного антикорупційного бюро.

«Відповідальність за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб встановлена статтею 366-1 Кримінального кодексу України», - додали у відомстві.

Нагадаємо, раніше НАЗК звернулося до голови Верховної ради України Андрія Парубія щодо дострокового припинення повноважень народного депутата Федора Негоя через виявлені факти сумісництва.

За результатами повних перевірок декларацій, проведених НАЗК у 2017-2019 роках, встановлено, що народні депутати України у своїх деклараціях вказали недостовірні відомості на загальну суму 8,5 млрд грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: