Поручитель підозрюваного НАБУ СБУшника приватизував велику службову квартиру

Читать на русском
Керівник контррозвідувального департаменту спецслужби, який взяв на поруки підозрюваного колегу, приватизував гігантську службову квартиру.
Олексій Петров

Начальник Департаменту контррозвідки Служби безпеки України Олексій Петров, який раніше взяв на поруки підозрюваного НАБУ і САП в організації заволодіння землею під Києвом працівника спецслужби Віталія Оборського, приватизував чотирикімнатну службову квартиру в столиці.

Про це йдеться в сюжеті Bihus.info, повідомляє «Слово і Діло».

Як встановили журналісти, родичі Петрова мають чимало майна в Києві чи поблизу міста, але це не завадило контррозвіднику приватизувати службове житло площею понад 174 кв. м. Схожу квартиру в цьому будинку продають за 5,2 мільйони гривень. Утім, він продовжує користуватись заміським будинком, записаним на свою сестру.

Також у власності сестри є ще один заміський будинок, але новіший та дві квартири в Києві, в одній з котрих раніше був зареєстрований контррозвідник СБУ. Журналісти встановили, що молодший брат Петрова також працює в СБУ, але має дві квартири в Києві (загальними площами 92,7 і 39,8 кв. м) і будинок в Одесі на Чорному морі. Також трьома будинками в Одесі володіє батько Петрова.

Крім того, мати СБУшника також має власну окрему квартиру в Києві загальною площею 85,8 кв. м., а ще одну – його тещя. До того ж, сам Петров та його теща мають земельні ділянки поблизу гірського курорту Буковель, де, судячи з супутникових мап, триває будівництво.

Сам начальник контррозвідки СБУ підтвердив, що приватизував цю квартиру. Він повідомив, що має 25 років вислуги на служби, 5 дітей і стоїть в квартирній черзі з 2005 року. Петров також додав, що за свої гроші провів ремонт в цій службовій квартирі, що вартувало йому чимало грошей, у зв'язку з цим він написав рапорт про її приватизацію.

«Постійно так проживати в приміщеннях чи на квартирах, будинках, які належать моїм родичам, я думаю, що неможливо. По-перше, що я потім скажу своїм дітям? Чиє це житло і чому ми тут проживаємо і на яких правах. По-друге, питання про отримання чи придбання будь-яких активів моїми близькими родичами – це питання їх бізнесу», – прокоментував Петров наявність житла у його близьких родичів.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру працівнику СБУ Оборському. Його підозрюють у співорганізації заволодіння землею на понад 13 га під Києвом в Гатному. Раніше ця земля належала державному підприємству «Дослідне господарство «Чабани», підпорядкованому Національній академії аграрних наук України. За версією слідства, ця земля була особливо цінною і могла бути відчужена лише відповідно до законодавства – за рішенням Кабінету міністрів і згодою Верховної Ради. Проте підозрювані обійшли цю процедури і заволоділи землею на підставі листа від СБУ, рішення президії НААН і Держземагентства у Київській області.

Втім під час обрання запобіжного заходу Оборського до суду надійшли заяви від його колег по службі про взяття його на поруки. Цими особами стали вищезгаданий начальник департаменту контррозвідки СБУ Петров і начальник управління цього департаменту Андрій Базалевич. Суд ці заяви задовольнив.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: