Суд призупинив рішення НАЗК про знайдену брехню в декларації нардепа Москаленка

Читать на русском
Адмінсуд столиці призупинив дію рішення Нацагентства, яким воно затвердило результати перевірки декларації члена парламенту.
нардеп Ярослав Москаленко

Адміністративний суд призупинив дію рішення Національного агентства з питань запобігання корупції від 31 травня про затвердження результатів перевірки електронної декларації народного депутата Ярослава Москаленка за 2016 рік.

Таке рішення 20 червня ухвалила суддя Окружного адмінсуду міста Києва Наталія Шевченко за результатами розгляду заяви про забезпечення позову, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 11 червня нардеп Москаленко подав позов до ОАСК про визнання недійсним рішенням Нацагентства про затвердження результатів перевірки його декларації, під час якої знайшли порушення. Зокрема, той у декларації вказав недостовірні дані на суму, яка перевищує 250 прожиткових мінімумів, тобто нардеп міг вчинити кримінальне правопорушення, передбачене статтею 366-1 Кримінального кодексу України (недостовірне декларування). Паралельно з позовом нардеп подав заяву про його забезпечення, в якому просив призупинити дію рішення НАЗК. Вивчивши заяву, суддя Шевченко задовольнила її повністю, оскільки це рішення Нацагентства створює небезпеку нанесення шкоди правам, свободам та інтересам нардепа.

Водночас зазначимо, що аналогічну заяву про забезпечення позову Москаленка суддя 14 червня залишила без задоволення.

Раніше НАЗК встановило, що нардеп Москаленко не вказав у виправленій декларації за 2016 рік наступне: земельну ділянку загальною площею 2500 кв. м в селі Лютіж Вишгородського району Київської області, якою він користується; землю площею 1200 кв. м його дружини в селі Хотянівка того ж району й області; вартість автівки дружини Bentley R Continental 2006 року випуску (придбана за 500 тис. грн у 2013 році); вартість фургону (придбаний за 123,2 тис. грн); 100% корпоративних прав дружини в ТОВ «Рент Компані 2016» вартістю 25,5 млн грн і що вона є бенефіціаром цієї фірми, а також дохід від фірми «Синтез» розміром 12,46 млн грн. Таким чином, політик вказав відомості, які відрізняються від достовірних, на суму 38,08 млн грн.

Нагадаємо, НАЗК виявило порушення в деклараціях народного депутата Нестора Шуфрича. Також у Нацагентстві повідомляли, що депутати приховали від декларування мільярди. Крім того, НАЗК винесло припис голові Національного банку України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: