НАБУ розслідує недостовірне декларування суддею Госпсуду

Читать на русском

У Національному бюро добилися експертизи, яка встановить вартість двох земельних ділянок, котрі не задекларувала суддя.
суддя Тетяна Давченкоскріншот з відео Центру журналістських розслідувань

Детективи Національного антикорупційного бюро розслідують кримінальне провадження за фактом можливого недостовірного декларування суддею Господарського суду Миколаївської області.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

За інформацією журналіста «Слово і Діло», йдеться про суддю Тетяну Давченко з цього суду. Як вказується в рішенні, суддя в деклараціях за період 2015-2018 років повідомила, що проживає у службовій квартирі загальною площею 105 кв. м разом із неповнолітнім сином. Іншої нерухомості в її декларації немає, однак, як встановили детективи, Давченко зі своїм сином не проживають у службовій квартирі, а мешкають у не введеному в експлуатацію двоповерховому будинку, розташованому на двох земельних ділянках у «Царському селі» Корабельного району Миколаєва.

За даними слідства, вказаний факт підтверджується копіями документів про надання телекомунікаційних послуг, їх тривалість, прив'язки до базових станцій, що перебувають у операторів та провайдерів телекомунікацій; протоколом допиту свідка; протоколом обшуку будівель та споруд розташованих на двох земельних ділянках судді; протоколом обшуку у службовій квартирі Давченко; протоколом огляду речей та документів, а також іншими доказами.

Своєю чергою у НАБУ вирішили встановити фактичну вартість цих земельних ділянок судді станом на кінець 2015, 2016, 2017 та 2018 років, подавши клопотання про дактилоскопічну експертизу. Суддя клопотання задовольнив.

Раніше інформацію про можливе недостовірне декларування судді Давченко оприлюднив Центр журналістських розслідувань. Зокрема, журналісти встановили, що суддя не проживає у службовій квартирі, а живе в двоповерховому будинку в Миколаєві, якій не задекларований.

Нагадаємо, адвокат народного депутата Вадима Новинського просив НАБУ закрити справу про недостовірне декларування. Також детективи завершили розслідування про брехню в декларації мера Одеси Геннадія Труханова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: