НСЖУ закликала NewsOne переглянути рішення щодо телемосту з Росією

Читать на русском
Національна спілка журналістів України (НСЖУ) засуджує можливе проведення телемосту українським телеканалом і державним російським телеканалом.
Сергій Томіленко

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) засуджує можливе проведення телемосту українським телеканалом і державним російським телеканалом.

Про це повідомив голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко в Facebook, пише «Слово і Діло».

Томіленко закликає NewsOne дотримуватися чинного законодавства і норм медіарегулювання, які забороняють трансляцію в українському ефірі російських телеканалів. НСЖУ закликає телеканал якомога швидше переглянути своє рішення щодо проведення телемосту із каналом «Россия24».

«Наша позиція однозначна - «російські ЗМІ несуть пряму відповідальність за розпалювання ворожнечі та розповсюдження інформаційної пропаганди, спрямованої на дестабілізацію ситуації в Україні» (цитата із заяви Правління НСЖУ, квітень 2018). Ми маємо захищати широкі права українських журналістів і українських ЗМІ, разом із тим обурливим є пряме співробітництво з російським пропагандистським телеканалом», - йдеться в повідомленні.

Раніше в РНБО прокоментували телеміст із Росією.

Також нагадаємо, 7 липня ведучий програми «Вести недели» на російському пропагандистському каналі «Россия 24» Дмитро Кисельов анонсував проведення телемосту «Треба поговорити», який запланований на 12 липня і відбудеться спільно із українським телеканалом NewsOne, який входить до медіа-групи кума Путіна Віктора Медведчука.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: