Суд знову відклав розгляд скарги САП на заставу директору «Укрбуду»

Читать на русском
Апеляційний суд столиці зробив перерву у розгляді скарги антикорупційного прокурора на обраний запобіжний захід підозрюваному.
Олег Майбородафото: «Слово і Діло»

Суд зробив перерву до 25 червня у розгляді скарги Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на рішення про визначення застави генеральному директору «Укрбуд Девелопмент» Олегу Майбороді в 2 мільйони гривень як запобіжного заходу.

Таке рішення 20 червня ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, суд відпустив Майбороду під заставу в 2 млн грн з покладанням на нього процесуальних обов'язків. Не погодившись з таким рішенням, прокурор САП подав скаргу. Свою апеляцію він обґрунтовував тим, що суд дійшов висновків, які не відповідають фактичним даним, також прокурор вважав ухвалу необґрунтованою.

Своєю чергою адвокати гендиректора «Укрбуду» заявляли, що Національне антикорупційне бюро та САП «вигадали» справу щодо заволодіння коштами Національної гвардії України під час обміну квартир для нацгвардійців в центрі Києва на околиці міста. Однак судді після нарадчої кімнати оголосили перерву до 10:30 25 червня.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали, а також повідомили про підозру у заволодінні понад 81 млн грн Нацгвардії екс-командувачу НГУ Юрію Аллерову, Майбороді та оцінювачці Алісі Гринчук. За версією слідства, екс-командувачем Нацгвардії, за попередньою змовою, було ухвалено рішення про укладення додаткових угод для обміну нерухомого майна в ЖК «Аристократ», що на Печерську в Києві, на нерухоме майно в ЖК «Оберіг» на околиці столиці з метою заволодіння частиною вказаного майна під час обміну.

Як вважають правоохоронці, для реалізації плану до вказаного злочину було залучено Гринчук, якою проведено оцінку майна з метою зменшити кількість нерухомості в ЖК «Оберіг» та ЖК «Казка», яке мало бути передано під час обміну, шляхом безпідставного заниження вартості нерухомого майна в ЖК «Аристократ» та збільшення вартості такого майна в ЖК «Оберіг». Внаслідок укладення та виконання додаткових угод, якими змінено предмет договору в частині нерухомого майна, яке мало бути передано НГУ, Головним управлінням, втрачено активів на загальну суму 81,63 млн грн.

Раніше у суді пояснили, чому відпустили Майбороду під заставу. Також суд уже відкладав скаргу САП на запобіжний захід директору «Укрбуд Девелопмент».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: