Суд відклав розгляд скарги САП на заставу директору «Укрбуду»

Читать на русском
Столичний райсуд відклав розгляд апеляції антикорупційного прокурора на обраний запобіжний захід керівнику комерційної будівельної компанії.
Олег Майбородафото: «Слово і Діло»

Апеляційний суд переніс на 11 червня розгляд скарги Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на обраний запобіжний захід у вигляді 2 мільйонів гривень застави генеральному директору ТОВ «Укрбуд Девелопмент» Олегу Майбороді.

Про це журналісту «Слова і Діла» повідомили в САП.

За словами співрозмовника, до Київського апеляційного суду не надійшли матеріали справи для розгляду скарги. Тому, як сказали в прокуратурі, суд переніс засідання на 15:30 11 червня.

Як відомо, колишнього командувача Національної гвардії Юрія Аллерова, Майбороду та оцінювачку Алісу Гринчук затримали за підозрою в розтраті майже 82 млн грн. За версією слідства, екс-командувачем Нацгвардії, за попередньою змовою, було ухвалено рішення про укладення додаткових угод для обміну нерухомого майна в ЖК «Аристократ», що на Печерську в Києві, на нерухоме майно в ЖК «Оберіг» на околиці столиці з метою заволодіння частиною вказаного майна під час обміну.

За даними правоохоронців, для реалізації плану до вказаного злочину було залучено Гринчук, якою проведено оцінку майна з метою зменшити кількість нерухомості в ЖК «Оберіг» та ЖК «Казка», яке мало бути передано під час обміну, шляхом безпідставного заниження вартості нерухомого майна в ЖК «Аристократ» та збільшення вартості такого майна в ЖК «Оберіг». Внаслідок укладення та виконання додаткових угод, якими змінено предмет договору в частині нерухомого майна, яке мало бути передано НГУ, Головним управлінням, втрачено активів на загальну суму 81,63 млн грн.

Нагадаємо, оцінювачку Гринчук також відпустили під заставу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: