Суд продовжить обирати запобіжний захід гендиректору «Укрбуду»

Читать на русском
Столичний райсуд 16 травня продовжить обирати запобіжний захід керівнику будівельної компанії, підозрюваного у заволодінні 82 млн грн.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд 17 травня о 10:00 продовжить обирати запобіжні заходи генеральному директору компанії «Укрбуд Девелопмент» Олегу Майбороді та оцінювачу Алісі Гринчук у кримінальному провадженні про заволодіння майже 82 мільйонами гривень Національної гвардії України.

Таке рішення ввечері 16 травня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк, повідомили журналісту «Слова і Діла» в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

За словами співрозмовника, Майбороді продовжать обирати запобіжний захід о 10 годині, а Гринчук – о 12:30.

Як відомо, колишнього командувача Нацгвардії Юрія Аллерова, Майбороду та Гринчук затримали за підозрою в розтраті майже 82 млн грн. За версією слідства, екс-командувачем Нацгвардії, за попередньою змовою, було ухвалено рішення про укладення додаткових угод для обміну нерухомого майна в ЖК «Аристократ», що на Печерську в Києві, на нерухоме майно в ЖК «Оберіг» на околиці столиці з метою заволодіння частиною вказаного майна під час обміну.

Як вважають правоохоронці, для реалізації плану до вказаного злочину було залучено Гринчук, якою проведено оцінку майна з метою зменшити кількість нерухомості в ЖК «Оберіг» та ЖК «Казка», яке мало бути передано під час обміну, шляхом безпідставного заниження вартості нерухомого майна в ЖК «Аристократ» та збільшення вартості такого майна в ЖК «Оберіг». Внаслідок укладення та виконання додаткових угод, якими змінено предмет договору в частині нерухомого майна, яке мало бути передано НГУ, Головним управлінням, втрачено активів на загальну суму 81,63 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ проводило обшуки в цій справі. Також у Національному бюро розповіли деталі затримання генерала Нацгвардії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: