У суді пояснили, чому відпустили директора «Укрбуду» під заставу

Читать на русском
Столичний райсуд взяв до уваги позитивну характеристику керівника будівельної фірми та відсутність ризиків переховування.
Олег Майбородафото: «Слово і Діло»

Суд не побачив ризиків переховування та перешкоджання слідству генеральним директором «Укрбуд Девелопмент» Олегом Майбородою, якого підозрюють у причетності до заволодіння майже 81,5 млн грн Національної гвардії України під час обміну квартирами в центрі Києва на околиці.

Про це йдеться у мотивувальній частині рішення слідчої судді Солом'янського районного суду міста Києва Вікторії Жовноватюк, яким вона відпустила Майбороду під 2 млн грн застави, повідомляє «Слово і Діло».

На думку судді, прокурор САП не довів під час розгляду клопотання, що застосування інших запобіжних заходів буде недостатнім для забезпечення належної процесуальної поведінки підозрюваного та виконання ним обов'язків. Жовноватюк також врахувала дані про особу, зокрема про те, що той хоч і підозрюється у вчиненні особливо тяжкого корупційного злочину, але раніше не був судимий, має сім'ю.

Також у підозрюваного нібито проблеми із станом здоров'я, які підтверджується наданими слідчому судді медичними документами. Крім того, Майборода нагороджений грамотами та дипломами, що характеризує його особу позитивно. Водночас суддя вказала, що перетинання гендиректором «Укрбуду» кордону 90 разів не може бути ризиками в розумінні статті 177 КПК України.

Так, суддя вирішила відпустити Майбороду під 2 млн грн застави, хоча й врахувала його матеріальний стан та шкоду у провадженні, розмір якої, на думку судді, недоведений правоохоронцями. Суддя хоч і вважає, що ризики перешкоджання слідству відсутні, все одно поклала на підозрюваного весь перелік обов'язків, про які просив прокурор.

Нагадаємо, суд відклав розгляд скарги САП на заставу директору «Укрбуд Девелопмент». Раніше суд взяв під варту екс-командувача Нацгвардії Юрія Аллерова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: